JAC Noord-West-Vlaanderen

U bent hier

Waar kan je terecht bij crisis?

Contacteer het jongerenonthaal

Buiten de openingsuren kan je steeds contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Dit nummer is 24/24 en 7 dagen op 7 bereikbaar.
Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.
Zit je in een situatie van misbruik, geweld of kindermishandeling, of ken je iemand die in zo’n situatie zit? Bel het gratis telefoonnummer 1712 voor informatie en advies.

Wat we kunnen doen

Als het erop lijkt dat de problemen uit de hand lopen, bekijken we samen met jou welke actie er nodig is. Veiligheid is onze allereerste zorg.
In een crisissituatie kan je nood hebben aan verschillende zaken. Een tijdelijke rustperiode, een opvangplaats, snel advies, gesprekken om te zoeken wat je wil veranderen, een doorverwijzing naar meer aangepaste hulp,...Bij het zoeken naar (opvang)mogelijkheden zullen we samen met jou kiezen voor de minst ingrijpende oplossing.

Crisismeldpunt -18 voor hulpverleners

Professionele medewerkers kunnen terecht op het crisismeldpunt -18 om een crisis te melden.
Per regio is er een centraal meldpuntNeem contact op met je lokale JAC om hier meer informatie over te krijgen. Buiten de kantooruren en in geval van crisis kan je hiervoor ook terecht bij de lokale politie.
De medewerker van het crisisteam bekijkt samen met de hulpverlener en de cliënt(en) de situatie en geeft advies. Er wordt gekeken welke hulp het meest gepast is voor die situatie. Meer info hierover vind je op de website van Jongerenwelzijn en Integrale Jeugdhulp.

Lees ook