JAC Noord-West-Vlaanderen

U bent hier

Weet je het even niet meer?

Blijf er niet alleen mee zitten!

Je bent welkom op het JAC.

We helpen alle jongeren tussen 12 en 25 jaar zoeken naar een antwoord op hun vragen en problemen.

Op zoek naar je eigen stek? Problemen thuis? Vragen over seks?
Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over
drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen?
Of over je rechten en plichten? …

Je kan langskomen op het JAC met om het even welke vraag.

Contacteer ons

Elke jongere tussen 12 en 25 jaar is bij ons welkom. Een overzicht van de verschillende JAC’s of jongerenonthalen in Noord-West-Vlaanderen vind je hier.

Hoe werkt het JAC?

Je stapt gewoon binnen met je vraag, je sms’t, belt, mailt of chat. Als je dat wil, kan je altijd anoniem contact met ons opnemen. Een hulpverlener geeft je meteen raad, informatie en praktische hulp. Maar luistert vooral naar je verhaal. In een aantal gesprekken komen we samen al een hele stap vooruit. Als je daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk.
De hulp is altijd gratis. Enkel wanneer je opvang nodig hebt, betaal je een dagprijs. Als je hiervoor te weinig middelen hebt, betaalt het OCMW dit verblijf voor je.
We respecteren altijd je eigen keuzes. Je kiest zelf of je geholpen wil worden en op welke manier. We kijken naar je mogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan.
Je kan er op rekenen dat we discreet en zorgvuldig omgaan met de informatie die je ons geeft. We zullen hierover open, eerlijk en duidelijk met je communiceren. Je kan ons altijd vragen om geen informatie van je bij te houden en anoniem hulp te krijgen. Meer weten over hoe wij omgaan met je gegevens?

Het JAC ontgroeid?

Het JAC is het specifiek jongerenonthaal van het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Anderen kunnen in het onthaal van het CAW terecht. Neem contact op met het onthaal van een CAW in je buurt. 

Lees ook