JAC Noord-West-Vlaanderen

U bent hier

Je eerste stap naar hulp

In het JAC of jongerenonthaal kan elke jongere terecht kan met elke vraag of probleem. 

Je kan zelf kiezen hoe je liefst contact opneemt.

Je kan langskomen tijdens de openingsuren of op afspraak. Je kan ook bellen, sms’en, mailen of chatten. Als je dat wil, kan je anoniem contact met ons opnemen.
Er is een JAC in Brugge en Oostende. In Torhout en Blankenberge kan je aankloppen bij het jongerenonthaal. Je kan ook zoeken naar het dichtste onthaal op ons kaartje op basis van je postcode of woonplaats.

De aangeboden hulp is altijd en overal gratis.

Het JAC is niet doorlopend open. Wanneer je in een crisissituatie zit, buiten de openingsuren van het onthaal, kan je 24u/24u terecht op het telefoonnummer 106 van Tele-Onthaal.

Wat doen we?

  • We vinden het belangrijk dat je weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en willen je situatie zo goed mogelijk begrijpen.
  • We geven je hulp en informatie. We helpen bij je administratie en bij andere praktische zaken. We zoeken naar antwoord op je juridische vragen of bieden tijdelijke opvang als je hier nood aan hebt.
  • We wijzen je de weg naar andere diensten en organisaties om je zo goed mogelijk te helpen. Soms kunnen we je niet onmiddellijk een antwoord op je vraag geven, maar moeten we hiervoor contact opnemen met andere, meer gespecialiseerde, diensten.
  • We hebben beroepsgeheim. Wat je ons vertelt, blijft dus tussen ons. Enkel wanneer je veiligheid in gevaar is, moeten we soms contact opnemen met familie of andere mensen die jou kunnen helpen. We overleggen hierover altijd met jou.
  • Jij kiest steeds waarbij je hulp wil. En wij helpen je bij het maken van die keuzes.

Je kan ook kiezen voor een verdere begeleiding. Je hulpverleners legt alle mogelijkheden aan je uit.

Lees ook