JAC Noord-West-Vlaanderen

U bent hier

Over het JAC

Jong zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat vanalles in je hoofd om. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of geraak je er zelf weer bovenop. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En dan heb je recht op goede hulp.

Het JAC is de plek bij uitstek.

Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Maar het JAC wil ook meer doen.

We willen jongeren die het moeilijk hebben de steun geven om zelf terug verder te kunnen. We willen rust bieden aan diegenen die dat nodig hebben en de mogelijkheden van jongeren versterken. We willen jongeren informeren over hun rechten. En hen bijstaan in het benutten ervan. We willen daarom ook elke vorm van uitsluiting tegengaan. Vechten voor een menswaardig leven voor elke jongere.

Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren.

Het JAC geeft om jongeren!
Het JAC versterkt het welzijn van jongeren.
Jouw welzijn, en dat van alle anderen in onze samenleving.

Hoe?

Dat lees je op de pagina’s onder ‘Hoe wij helpen’?